StormGain Отвори сметка - StormGain North Macedonia - StormGain Северна Македонија

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain


Како да регистрирате трговска сметка

Исклучително е лесно да се регистрирате за трговска сметка.
  1. Посетете ја веб-локацијата https://app.stormgain.com/ или кликнете овде за да креирате.
  2. Кликнете или допрете го копчето „Креирај сметка“ или регистрирајте се преку социјална мрежа на страницата за регистрација.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Пополнете ги полињата Е-пошта, Телефон и Лозинка во скокачкиот прозорец. После ова, потврдете ја регистрацијата со кликнување/допирање на Продолжи.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Вашата сметка е отворена . Започнете со тргување сега, можете да купувате и продавате крипто инструменти во реално време.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Ако сакате да користите демо сметка , само префрлете се на демо сметка
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Сега имате 50.000 USDT за тргување со демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Ако сакате да тргувате со Реалната сметка, само депонирајте и можете да тргувате со неа.
Како да депонирате во StormGain

Како да се регистрирате со сметка на Google

1. За да се регистрирате со сметка на Google , кликнете на соодветното копче на страницата.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
2. Во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата на вашата адреса за е-пошта.


Како да се регистрирате со Apple ID

1. За да се регистрирате со Apple ID, кликнете на соодветното копче на страницата.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
2. Во новиот прозорец што се отвора, внесете го вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
3. Потоа внесете ја лозинката за вашиот Apple ID и кликнете „Следно“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
После тоа, следете ги упатствата испратени од услугата до вашиот Apple ID.

Регистрирајте се на апликацијата StormGain iOS

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Ако имате мобилен уред со IOS, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација StormGain од App Store или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „StormGain: Crypto Trading App“ и преземете ја на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување StormGain за IOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain


Регистрирајте се на апликацијата за Android StormGain

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Ако имате мобилен уред со Android, ќе треба да ја преземете официјалната мобилна апликација StormGain од Google Play или овде . Едноставно побарајте ја апликацијата „StormGain: Bitcoin Wallet Crypto Exchange“ и преземете ја на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување StormGain за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain


Регистрирајте се на мобилната веб-верзија на StormGain

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на StormGain
Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување StormGain, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, побарајте „StormGain“ и посетете ја официјалната веб-страница на брокерот. Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Исламски сметки со занаети без замена

StormGain со гордост го објави дебито на исламските сметки на нашата платформа, отворајќи ги сите можности на светот на криптовалутите за нашите муслимански клиенти кои сакаат да практикуваат етичко тргување според нивните религиозни убедувања.


Кој може да користи исламска сметка на StormGain?

Исламската сметка StormGain е дизајнирана за трговци со крипто кои не можат да примаат или да платат замени поради религиозни верувања. Ве молиме имајте предвид дека StormGain не е религиозна институција; затоа не ја зема дефиницијата за исламска сметка како дозвола за тргување.


Што е уникатно за исламската сметка?

Религиозните строги на исламот забрануваат риба (лихварство) или гарар (коцкање). Исламска трговска сметка е трговска сметка која е во согласност со исламскиот закон. Затоа, исламската сметка на StormGain е без замена и нема камата или провизии за превртување.

Валидноста на криптовалутите во исламската банкарска филозофија е предмет на дискусија меѓу многу почитувани научници. Отпрвин, имаше скептицизам за оваа нова технологија. Меѓутоа, како што се развиваше разбирањето за криптовалутите, муслиманските иноватори се обидоа да создадат технологии кои ќе бидат во согласност со шеријатот од нивниот почеток. Понатаму, експертите за исламско банкарство, исто така, го препознаа трансформативниот ефект што блокчејн и крипто технологијата може да го имаат во зајакнувањето на поединците во муслиманскиот свет, особено во областите каде што традиционалните банкарски услуги се недоволно развиени или нефер. Во овој случај, криптовалутата може да се смета за пожелна според принципот на маслаха (јавен интерес).

Имајте предвид дека исламските сметки не се достапни за корисници кои веќе имаат неисламска сметка кај нас.


Како можам да отворам исламска сметка на StormGain?

За да отворите исламска сметка на StormGain во живо, клиентите муслимани мора да се пријават за сметка преку оваа страница https://promo.stormgain.com/lp/en-en/isl2/ Ве молиме имајте предвид дека оваа опција не е достапна ако веќе имате неисламска сметка кај нас.


Дали има замена или камати на исламските сметки на StormGain?

Нема замена или каматни трошоци. Ние применуваме административна такса оправдана за администрирање на поврзаните трошоци за управување со вашата сметка.
Thank you for rating.